6 Ocak 2011 Perşembe

Limonlu Kek

Evinize gelen misafirlerinizi en iyi şekilde ağırladığınızdan eminim. Onları memnun etmek hepimizin bir çabası. Ama konu tatlı, çörek, börek, kek, pastaya gelince yelkenler iniverir :) Deneyimlerime dayanarak söylüyorum; özellikle Limonlu Kekime kimse hayır diyemiyor. Limonun tadını bilmeyen yoktur. Onu meyve yerine koyamayız belki ama keke onlar kadar koku ve tat katmaktadır. Yumuşacık mis kokulu Limonlu Keke kimse hayır diyemeyecek! Arkadaşlar bu tarifle memnun edemeyeceğiniz kimse kalmasın!
Limonlu Kek
Malzemeler
•    3 adet yumurta
•    1,5 su bardağı toz şeker
•    1 su bardağı sıvıyağ
•    2 adet limon
•    1 paket kabartma tozu
•    1 çay bardağı süt
•    Alabildiği kadar un
Üzeri için;
•    2 yemek kaşığı kırılmış fındık
Yapılışı
1.    Derin bir kap içerisine yumurtayı kırıp üzerine tozşeker ekleyin ve mikserle köpürtün.
2.    Üzerine sıvıyağ,süt,limon kabuğu rendesi ve limonun suyunu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.
3.    Karışımın üzerine unumuzu tel süzgecin içerisine alıp kabartma tozunu da ekleyerek eleyin.
4.    Kıvamı tahin kıvamında olacak şekilde ayarlayın ve  yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
5.    Üzerine iri kırılmış fındıkları serpip önceden ısıtmış olduğunuz 170 ºC fırında 30 ile 40 dk. arası pişirin.
6.    Ters çevirip kalıptan çıkarın ve çıkardıktan sonra dilimler halinde servis yapın.
Afiyet olsun.


En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/


0 Yorum Ekle:

haberler