6 Ocak 2011 Perşembe

Çikolatalı Halka Tatlısı

Adı halka tatlısı olsada, o çok sevdiğimiz ıslak keklerden çok farklı bir lezzet değil aslında bu. Bol kakaolu kekimizi şurup ile ıslatarak, daha da lezzetlendirdiğimiz bu keki, bol çikolata sosuyla servis ederek, hem kalorisi hem lezzeti yüksek bir tatlı hale getiriyoruz.
Çikolatalı Halka Tatlısı
Malzemeler
•    3 kahve fincanı un
•    3 adet yumurta
•    3 kahve fincanı toz şeker
•    3 kahve fincanı kakao
•    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
•    1 çorba kaşığı kabartma tozu
Şerbeti İçin
•    1 su bardağı toz şeker
•    1 su bardağı su
Sosu İçin
•    100 gr bitter çikolata
•    1 kahve fincanı süt
Yapılışı
1.    Şeker ve yumurtaları mikserle çırpın.
2.    Şeker eriyince elenmiş un, rendelenmiş limon kabuğu, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin ve biraz daha karıştırın.
3.    Ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp kek malzemesini dökün.
4.    170 C’ye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
5.    1 su bardağı tozşekerle suyu kaynatın.
6.    Soğuyunca fırından aldığınız tatlının üzerine gezdirin.
7.    Tatlıyı servis tabağına alın.
8.    Ayrı bir yerde çikolatayı sütle birlikte cam bir kaseye koyun.
9.    Sıcak su dolu bir kabın içinde cam kseye koyduğunuz çikolatayı benmari usulü eritin.
10.  Tatlının üzerine gezdirip 4 saat dinlendirin ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Notlar:
•   Üzerine antep fıstığı veya ceviz içi serperek servis edebilirsiniz.


En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler