Çikolatalı ne olsa yerim diyorsanız size yoğun çikolatalı bir tarifim var sırada. İçi, dışı bol çikolatalı yumuşak bu çamur kek Amerikan Mutfağının klasik lezzetlerinden birisi ve ayrıca çokta lezzetli...
Malzemeler
• 250 gr tereyağı
• 2 çay kaşığı granül kahve
• 300 gr un
• 1 paket kabartma tozu
• 250 gr toz şeker
• 1 çay kaşığı karbonat
• 4 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
• 120 ml süt
• 250 gr bitter çikolata
• 180 ml su
• 70 gr kakao
Üzeri İçin
• 1 çay bardağı krema
• 250 gr çikolata
• 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
1. Unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve karbonatı bir kaba eleyin.
2. 180 ml suyu ısıtın.
3. İçine çikolata, tereyağı ve kahveyi ekleyip karıştırarak eritin.
4. Krema kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
5. Yumurta ve şekeri ayrı bir kapta 1 dakika çırpın.
6. Üzerine süt ve sıvıyağı ve krema kıvamına getirdiğiniz çikolatalı karışımı ekleyip karıştırın.
7. Elenmiş unlu karışımıda ekleyip karıştırın.
8. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.
9. Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 80 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
10 Üzerinin sosu için, krema, çikolata ve tereyağını cam bir kaseye alın.
11. İçi sıcak su dolu bir tencerenin içine kaseyle birlikte koyup eritin.
12. Eridikten sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
13. Kek soğuduktan sonra hafif ılınna sosu üzerine dökün.
14. Dilimleyerek dondurma eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder