8 Ocak 2011 Cumartesi

Peynir Kremalı Çilekli Pasta

Önemli günlerde pastalar bizim için hep kurtarıcı olmuşlardır. Misafir ağırlamada, doğum günlerinde, misafirlikte, çeşitli kutlamalarda pastalar her zaman vazgeçilmez bir parçadır. Özellikle de çilek eklentili olursa. Bende sizlere Peynir Kremalı Çilekli Pasta tarifini sunuyorum. Yapılışı biraz zahmetli olsada sonucunda büyük bir lezet sizi bekliyor. Çilekli pasta tarifiyle sizde sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
Peynir Kremalı Çilekli Pasta
Malzemeler
Pandispanyası için:
•    4 yumurta
•    1 su bardağı şeker
•    1,5 su bardağı un
•    1 paket vanilya
•    1 çay kaşığı kabartma tozu
•    1 limon kabuğu rendesi
Ara kreması için:
•    2,5 su bardağı süt
•    3 çorba kaşığı un
•    2/3 su bardağı şeker
•    1 yumurta sarısı
•    1 paket vanilya
•    1 limon kabuğu rendesi
Dış kreması için:
•    2,5 su bardağı süt
•    1 küçük paket labne peyniri
•    1 küçük kutu sıvı krema
•    1,5 çay bardağı pudra şekeri ( Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
•    1 paket vanilya
Üzeri için:
•    Çilek
Pandispanyanın Yapılışı
1.    Fırınınızı 175º C ye ayarlayın ısıtın.
2.    Un, vanilya, kabartma tozunu karıştırın.
3.    Şeker ve yumurtalar iyice çırpın. Limon kabuğu rendesini ilave edin.
4.    Kuru malzemeleri de eleyerek ilave edip kaşıkla karıştırın.
5.    Kalıba döküp, önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
6.    40 dakika sonra, kekinize bir kürdan batırıp, gerekiyorsa kürdan temiz çıkana kadar pişirmeye devam edin.
Kremanın yapılışı:
7.    Kremayı derin bir kaseye alıp mikserle hızlı devirde koyulaşana kadar çırpın.
8.    Diğer malzemeleri de ilave edip çırpmaya devam edin.
Pastayı birleştirmek için:
9.     Soğuyan pandispanyayı ikiye bölün.
10.   Birinci katı şekerli sütle ıslatıp kremayı sürün.
11.   Üstüne çilek dilimleri ve Antep fıstıklı krokanı dizin ve ikinci katı kapatın.
12.   Onu da şekerli sütle ıslatıp üzerine ve yanlarına krema sürün.
13.   Pastanın ortasına çilekleri dizin ve servis etmeden önce pastayı buzdolabında en az 3 saat dinlendirin
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Pandispanyayı soğumadan  kesmeyiniz.
•    Dilerseniz de pasta kenarlarına çilek ve aralarına da muz dilimleri yerleştirebilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: