Patatesli Puf Böreği, ister kahvaltı ister sahur vakitlerinde veya canınızın her çektiğinde kolayca hazırlayıp yiyebileceğiniz nefis bir börek doğrusu. Ayrıca yumuşacık kıvamı ve unutulmaz lezzetine de dikkat etmelisiniz. Çünkü bağımlısı olabilirsiniz. :)
Malzemeler
• 3 çorba kaşığı yoğurt
• 50 gr tereyağı
• 3 su bardağı un
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ
• 1 tatlı kaşığı sirke
• 1 su bardağı ılık su
• 1 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin
• 5-6 adet patates
• 1 adet kuru soğan
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kızartmak İçin
• Sıvıyağ
Yapılışı
1. Patatesleri haşlayıp ezin.
2. Derin bir kaba unu eleyin.
3. Ortasını havuz gibi açın.
4. Açtığınız yere sıvıyağ, sirke, tuz, yoğurt ve su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğurun.
5. Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika bekletin.
6. Tereyağı bir tavada eritin ve soğumaya bırakın.
7. Beklettiğiniz hamuru oklava yardımıyla 0,3 cm kalınlığında yufka şeklinde açın.
8. Açtığınız yufkanın her tarafına erittiğiniz tereyağını iyice sürün.
9. Su bardağı yardımıyla yufkayı yuvarlak şekiller halinde kesin ve 20 dakika daha dinlenmeye bırakın.
10. İç harcı için, soğanı soyup küçük şekilde doğrayın.
11. Tavada sıvıyağı eritin ve soğanları bu yağda kavurun.
12. Üzerine ezilmiş patatesi ekleyip 1-2 dakika karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
13. Hamur dinlendikten sonra yuvarlak kestiğiniz hamurları elinizle hafif açarak içlerine hazırladığınız bu harcı paylaştırın.
14. Sonra ikiye katlayıp uçlarını parmaklarınızla bükerek iyice kapatın.
15. Tavaya sıvıyağı ekleyin ve kızdırın.
16. Kızgın yağda hazırladığınız bu börekleri kızartın.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder