Malzemeler
• 2 adet tavuk göğüs eti
• 3 adet sivri biber
• 1 adet domates
• 1 adet kuru soğan
• 1 çay bardağı ayçiçek yağı
• 12 parça milföy hamuru
• 2 adet yumurtanın sarısı
• Tuz
• Karabiber
• Kimyon
Yapılışı
Soğanı soyup yemeklik olarak doğrayın. Tavaya sıvıyağı ekleyip doğradığınız soğanları bu yağda pembeleşene kadar kavurun. Biberleri de küçük doğrayıp soğanlara ekleyip kavurun. Tavukları kuşbaşı doğrayın tuz, karabiber ve kimyon ile harmanlayın ve tavaya ilave edip karıştırın. Üzerine doğradığınız domatesleri ilave edin ve domatesler suyunu çekene kadar hespsini bir soteleyin. Milföy hamur yapraklarını toparlayarak top haline getirin. Unlanmış tezgahın üzerimde önce merdane sonra oklava ile yufka büyüklüğünde açın. Yufkayı üçgen parçalar şeklinde kesin. Her bir üçgene yeteri kadar harç koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın. Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve her bir böreğin üzerine dikey bir çizik atın. Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet Olsun…
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder