8 Ocak 2011 Cumartesi

Muzlu Yaş Pasta

Doğum günlerinin ve özel günlerin vazgeçilmezidir yaş pastalar. Kendi pastanızı kendiniz yaparak misafirleriniz şaşırtabilirsiniz tek yapmanız gereken mutfağa gidip malzemeleri hazırlamaya başlamak..
Muzlu Yaş Pasta
Malzemeler:
•    4 adet yumurta
•    1 su bardağı şeker
•    1 su bardağı un
•    1 paket kabartma tozu
•    1 paket vanilya
Ara kreması için:
•    3 su bardağı süt
•    3 yemek kaşığı un
•    1 yemek kaşığı mısır nişastası
•    1 su bardağı fındık(ince kesilmiş)
•    4 yemek kaşığı toz şeker
•    100 gr margarin veya tereyağı
•    2 adet muz
Üst kreması için:
•    1 paket kremşanti
•    1 su bardağı süt
Süslemek için:
•    1 adet muz
•    1 su bardağı damla çikolata

Yapılışı:
1.    Geniş bir kabın içine yumurta ve şekeri mikser de köpürene kadar çırpın.
2.    Ayrı bir kabın içine un, kabartma tozu, vanilya karıştırın ve çırptığınız malzemenin içine ilave edin karıştırmaya devam edin.
3.    Hazırladığınız hamuru fırın tepsisine yağlı kâğıt serdikten sonra yayın ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
4.    Kremşanti süt ilave edip çırpın ve dolapta bekletin.
5.    Ara kremamız için süt, un, mısır nişastası, toz şekeri bir tencereye alıp karıştırarak pişirelim, kaynamaya başlayınca fındık ve margarini ekleyin ve ocaktan alın kendi sıcaklığında margarini eritin.
6.    Pişen keki soğuduktan sonra yuvarlak yâda kare şeklinde kesin.
7.    İkiye böldüğümüz kekin arasına hazırladığımız kremadan sürün ve muz dilimleri ekleyin, üstüne diğer kekinizi koyun ve hazırladığınız kremşantiyi yayın dilediğiniz gibi muz dilimleriyle süsleyin. Kenarlarını damla çikolata ile süsleyin.
Afiyet Olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: