Pastalarıma bir yenisini ekledim Balkabağı Pastası görsel bir şölenle damağınızda nefis bir tat bırakacak, severek yapacağınız bu tarifi çok beğeneceksiniz.
Malzemeler:
• 3 kg balkabağı
• 1 kg toz şeker
• Yarım çay bardağı süt
• 2 rulo kaymak
Süslemek için:
• 1 su bardağı tuzsuz badem, ceviz veya dondurma
Yapılışı:
1. Geniş bir tencereye temizlediğiniz ve küp küp doğradığınız balkabağını ve şekeri ekleyin balkabağı yumuşayana kadar pişirin.
2. Pişen balkabağını ezerek püre haline getirin.
3. Çukur bir cam kabının içine her tarafını kaplayacak şekilde streç film serin.
4. Püre halindeki balkabağının yarısını döküp elinizle bastırın.
5. Ayrı bir kabın içine süt ve rulo kaymağı ilave edip karıştırın. Kabağın üzerine sürün.
6. Kalan kabak püresini de ilave edin derin dondurucuda 2-3 saat bekletin.
7. 2- 3 saatin ardından sıcak su dolu geniş bir tepsinin içine koyun kalıbından kolay çıkması için yapacağız bu işlemi.
8. Ardından servis tabağına ters çevirin ve dilediğiniz gibi badem veya cevizle süsleyin dondurma eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder