İçerdiği yüksek potasyum sayesinde vücuttaki atıkların daha kolay dışarı atılmasını sağlayan ve bunun yanında sağlığa daha birçok faydası olan muz, bizim evde en sevilen meyveler arasında diyebilirim. Sırada ise sağlıklı ve lezzetli bu meyveyi minik yumuşak muffinlere dönüştürdüğüm bu nefis tarifim var.
Malzemeler
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 adet yumurta
• 2 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 çay kaşığı vanilya
• 2 adet muz
• ½ su bardağı sıvıyağ
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 su bardağı un(200 gr)
Yapılışı
1. Unu bir kaba alın.
2. Üzerine kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın.
3. Muzu çatalla ezerek püre haline getirin.
4. Püre haline getirdiğiniz muza sıvıyağ, yumurta, toz şeker ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpın.
5. Un karışımını muzlu karışma ekleyip hafif karıştırın.
6. Hazırladığınız bu karışımı muffin kalıplarına paylaştırın.
7. 170 C’ ye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
8. Fırın telinin üzerinde soğutun ve 1 gün dinlendirin.
9. Sevdiğiniz meyveler eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun.
1 Yorum Ekle:
13 aylık kızım için lezzetli ve hafif bir muffin tarifi ararken gördüm tarifinizi. Hemen yapmaya koyuldum. Evde yerli muz vardı, üç minik muz kullandım ben. Bir de esmer şeker kullandım. Onun dışında her şeyi aynen uyguladım ve mükemmel lezzette 10 minik muffinim oldu. Üzerine de labne peyniri, pudra şekeri ve azıcık portakal suyundan oluşan kremayi sürüp süsledim. Bir fincan kahve eşliğinde minik cabavaımın ağzını yüzünü batırarak yemesini izledim sonra da :) Bu güzel keyif için minnettarım. Sevgiyle kalın. <>
Yorum Gönder