17 Ocak 2011 Pazartesi

Kıymalı Lazanya

Aslında Lazanya, üst üste dizilmiş geniş hamur şeritlerinden oluşan bir tür İtalyan mantı makarnasıdır. Oldukça lezzetli bir tarif olan bu makarnalar arasındaki kıymalar insanın iştahını açıyor. Bence sizde bu lezzetten mahrum kalmayın ve bir an önce sofralarınıza taşıyın diyorum :).
Kıymalı Lazanya
Malzemeler
•    1 paket lazanya
•    500 gr. kıyma
•    2 adet soğan
•    3 adet domates
•    1 adet kırmızı salçalık biber
•    1 adet sarı dolmalık biber
•    4-5 adet çarliston biber
•    2 çorba kaşığı zeytinyağı
•    4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
•    Toz kırmızı biber
Yapılışı
1.    Lazanyaları bir tutam tuz ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağlı kaynar suda haşlayın.
2.    Süzülmesi için kâğıt havlu üzerine dizip, soğanları zar, domatesleri de küp şeklinde doğrayın.
3.    Biberleri temizleyip doğradıktan sonra, soğanı yağda kavurun.
4.    Sürekli karıştırarak sırasıyla kıyma, biber ve domatesi ilave edip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
5.    Fırın tepsisini yağlayıp, lazanyaların bir kısmını tepsiye dizerek üzerine hazırladığınız harcı dökün.
6.    Bir kat daha lazanyaları yerleştirip dilediğiniz kadar katı bu şekilde oluşturun.
7.    En üste rendelenmiş kaşarpeyniri ve toz kırmızı biberi serpin.
8.    Daha önceden ısıtılmış olan 170 °C ayarlı fırında 15-20 dk. üzeri kızarana kadar pişirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler