6 Ocak 2011 Perşembe

Kırmızı Kadife Muffinler

Pastaların, keklerin, böreklerin ve aklınıza gelebilecek pişirdiğim her türlü yemeğin tadı kadar görüntüsüde önemlidir bana göre. Onları bize yediren ve iştahlarımızı açan nedenlerden birisidir görüntüleri. Rengarenk ve süsleyerek hazırladığım nefis sofralarıma eklediğim bu yeni tarifin kendine hayran bırakan görüntüsünü ve lezzetini sizde çok seveceksiniz.
Kırmızı Kadife Muffinler
Malzemeler
•    150 gr toz şeker (~3/4 su bardağı)
•    1 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası
•    125 gr un (~1 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik)
•    1 yumurta
•    1 yemek kaşığı kakao
•    120 ml süt
•    2 yemek kaşığı limon suyu
•    1 tatlı kaşığı karbonat
•    1 paket vanilya
•    1 tutam tuz
•    60 gr oda sıcaklığında tereyağı
Üzeri İçin
•    1 paket toz kremşanti
•    1 çay bardağı süt
Yapılışı
1.   Bir tencerede sütü ısıtın içine limon suyu karıştırıp 20 dakika bekletin.
2.   Muffin kalıplarının içlerine yağlı kağıt yerleştirin.
3.   Unu ve karbonatı bir kaba eleyin.
4.   Ayrı bir kabta şeker, tereyağı,tuz, ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
5.   Üzerine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
6.   Kakao ve gıda boyasını hazırladığınız bu hamura ekleyip renk tamamen dağılıncaya kadar karıştırın.
7.   Elediğiniz unlu karbonatlı karışımın ¾ ünü ve sütlü karışımı ilave edin.
8.   Kalan unuda ilave edip karıştırın.
9.   Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın.
10. Önceden 170 C’ye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
11. Piştikten sonra ızgara telin üzerine alın ve soğumaya bırakın.
12. Toz kremşantiyi sütle çırpın ve soğuyan cupcakelerin üzerine şekil vererek dökün.
13. Pasta şekerlemeleriyle süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.


En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler