6 Ocak 2011 Perşembe

Elmalı Muffinler

Sağlıklı beslenme ve diyet listelerinden eksik olmayan elmadan günde en az bir tane mutlaka yememiz gerekiyor. Ekşi ve tatlı olarak tariflerimde kullandığım elma, her tarifimin içine farklı farklı tadlar katıyor ve bana yeni lezzetler tatma imkanı sunuyor diyebilirim. Bu kez de ekşi elma kullanarak hazırladığım bu minik muffinlerin içerisinde ekşi ve tatlı aromasını çok beğendim. Sizinde beğeneceğinizi düşündüğüm işte o nefis tarifi...
Elmalı Muffinler
Malzemeler
•    ½ su bardağı zeytinyağı
•    1 su bardağı rendelenmiş elma
•    2/3 su bardağı toz şeker
•    3 yumurta
•    2 su bardağı elenmiş un
•    1 paket kabartma tozu
•    1 paket vanilya
•    1 tatlı kaşığı tarçın
•    1 çay bardağı dövülmüş fındık
Yapılışı
1.   Yumurtaları bir kaseye kırın ve üzerine toz şekeri döküp mikserle çırpın.
2.   Zeytinyağı, elma ve tarçını ekleyip karıştırmaya devam edin.
3.   Un, kabartma tozu ve vanilyayıda ilave edin ve iyice çırpın.
4.   Muffin kalıplarını yağlayın.
5.   Hazırladığınız hamuru bu kalıplara paylaştırın ve dövülmüş dındıkları üzerine serpin.
6.   Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
7.   Soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz elmalı muffinlerinizin üzerine pudra şekeri serperek servise sunabilirsiniz.


En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler