6 Ocak 2011 Perşembe

Çikolatalı Islak Kek

Islak kekler hepimizin favorisi, canımız kek yapmak istediğinde ilk aklımıza gelen tarif sanırım. Hem pratikliğiyle hemde lezzetiyle sofralarımızda sık sık yer alan bu keklerden bir tarifte benden... Yoğun ve bol çikolata sosuyla pasta kıvmanındaki bu keki denediğinize pişman olmayacaksınız.
Çikolatalı Islak Kek
Malzemeler
•    4 adet yumurta
•    2 su bardağı süt
•    3 çorba kaşığı kakao
•    1 su bardağı sıvı yağ
•    2 su bardağı toz şeker
•    1 paket kabartma tozu
•    2,5 su bardağı un
Yapılışı
1.    Yumurta ve toz şekeri derin bir kaba ekleyin ve 4 dakika boyunca karışım köpürene kadar  mikserle çırpın.
2.    Sıvıyağ, sütü ve kakaoyu üzerine ekleyerek çırpmaya devam edin.
3.    Kakao içinde tam dağılınca bu karışımdan 1,5 su bardağı ayırın.
4.    Unu ve kabartma tozunu tel süzgeç yardımıyla geriye kalan karışımın üzerine eleyin.
5.    Kıvamı çok koyu ve çok sıvı olmayan karışım elde ettiğinizde yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün.
6.    Önceden 170 C’ye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
7.    Fırından çıkınca 5 dakika dinlendirin.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

8.    Keki kalıbından çıkarmadan sosu üzerine dökün ve kek sosu çektikten sonra ters çevirip keki çıkartın.
9.    Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz üzerine hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.

0 Yorum Ekle:

haberler