11 Ocak 2011 Salı

Krep

Kahvaltı tabağınızda zevkle yiyebileceğiniz pratik bir okadarda lezzetli. İçine peynir, reçel ve acıka gibi lezzetler ekleyerek damak zevkinize uygun tatlandırabilirsiniz.
Krep
Malzemeler:
•    2 adet yumurta
•    1 buçuk su bardağı un
•    Yarım su bardağı süt
•    1 çay kaşığı tuz
•    Margarin.
Yapılışı:
1.    Geniş bir kabın içine un, su ve sütü çırpın.(topaklanma kalmasın)
2.    Yumurtayı da ekleyip (kek hamurundan) biraz daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin.
3.    Teflon tavanın içine 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin.
4.    Yağ eridikten sonra tavaya 1 kepçe krep hamurundan dökün ve yayın.
5.    Her iki tarafını da çevirerek pişirin sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: