Bizim evde krem karamel tadı pek sevilmemesine rağmen, bu kekte, kek krem karamel ile birleşince tam pasta lezzetinde olmuş. Krem karamel kısmı ise kek ile birleşince, krem karamel sevmeyenlerin bile beğeneceği kadar farklı bir lezzet sunmuş. Ayrıca yapımı çok karışık ve zor görünsede, aslında bekleme süresi hariç oldukça çabuk hazırlanıyor. Ve sonunda hem göze hem mideye hitap eden harika bir görüntü sunuyor.
Malzemeler
• 1 çay bardağı şeker (yakmak için)
Krem Karamel için
• 500 ml süt (~2,5 su bardağı)
• 3 yumurta
• 3 yemek kaşığı şeker
• 1 limon kabuğu (rendelenmiş)
• 1 paket vanilya
Kek için
• 3 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 3 yemek kaşığı kakao
• 1,5 su bardağı un
• ½ su bardağı sıvı yağ
• ½ su bardağı süt
• 1 paket vanilya
• 1 paket kabartma tozu
• 1 limon kabuğu (rendelenmiş)
Yapılışı
1. 1 çay bardağı şekeri teflon tavaya döküp arada karıştırarak, eriyip karamelize olana kadar hafif yakın ve kek kalıbının tabanına yayın.
2. Krem karamel için süte tüm malzemeleri katıp ve mikser ile güzelce çırpın. Bu karışımı da kek kalıbına boşaltın.
3. Keki hazırlamak için, önce yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
4. Vanilya ve limon kabuğu rendesini katıp çırpmaya devam edin.
5. Süt ve sıvıyağını ekleyin.
6. En son birlikte elediğiniz un+kakao+kabartma tozu karışımını da ekleyin ve kek karışımını da kalıba boşaltın.
7. Bu aşamadaki görüntü sizi korkutmasın. Daha sıvı şekildeki krem karamel ve kek karışımı birbirine karışmış gibi bir görüntü oluşuyor. Fakat kek pişerken kekin kabarması ile karamel kısmı altta kalıyor ve kakaolu kek karışımınız tamamen üste çıkıyor.
8. Keki benmari usulü, yani içi sıcak su dolu bir tepsi yada kalıbınızdan daha büyük bir tencerenin içine oturtarak önceden 175C’ye ısıtılmış fırında pişirin.
9. Kekin pişmesi fırına ve kalıbınıza göre değişebilir. Bu ısıda yaklaşık 45 dakika sonra bir kürdanla kekinizi kontrol ederek kürdan temiz çıkana kadar pişirmeye devam edin.
Afiyet olsun.
Notlar:• Krem karamel kelepçeli kalıbın kenarlarından akacağı için kesinlikle kelepçeli kalıp kullanmayın!
• Kalıbı yağlamayın.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder