5 Ocak 2011 Çarşamba

Kuru Meyveli Kek

Kuru meyveler, yaş meyvenin içerdikleri yüzde 80-95 oranındaki suyun yüzde 10-20 oranlarına düşürülmesi ile elde ediliyor. Bu kurutma işlemi sonrası, C vitamini dışında bütün mineraller korunuyor. Ayrıca kuru meyveler, vücudu yüksek antioksidan potansiyelleri ile serbest radikallere karşı koruyor. Sizde bu bol minarelli ve yüksek antioksidan içerikli kuru meyvelerle tatlandırılmış bir kek denemek isterseniz püf noktalarıyla birlikte işte karşınızda.
Kuru Meyveli Kek

Malzemeler
•    2 adet  yumurta
•    1 su bardağı şeker
•    3 su bardağı un
•    1 su bardağı sıvı yağ
•    1 su bardağı süt
•    1 paket kabartma tozu
•    1 tatlı kaşığı tarçın
•    1 limon kabuğu (rendelenmiş)
•    8-10 adet elma kurusu
•    7-8 adet kayısı kurusu
•    ½ çay bardağı kuru üzüm
Yapılışı
1.    Bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.
2.    Süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın.
3.    Un, kabartma tozu ve tarçını eleyerek ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın.
4.    Elma ve kayısı kurularını küp şeklinde doğrayın.
5.    Meyve kurularını da hamurun içine ekleyip tekrar karıştırın.
6.    Hazırladığınız kek karışımını  yağlanmış kek kalıbınıza boşaltın.
7.    Önceden 170’ye ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin.
8.    Ilındıktan sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Kuru üzümü, kekin dibine çökmemesi için 1 tatlı kaşığı un ile karıştırdıktan sonra kek karışımına ekleyin.
•    İlk 40 dakika fırınınızın kapağını açmayın. 40 dakika sonra kekinize kuru bir bıçak yada kürdan batırarak kekinizin pişme süresini ayarlayabilirsiniz. Batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirmeye devam edin.


En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler