Mısır unu ve buğday unu ile gelen nefis Kalyon Keki. Çay saatlerinize eşlik edecek bu tarif hem pratik hem de lezzetli.
Malzemeler:
• 2 su bardağı mısır unu
• 2 su bardağı buğday unu
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 paket kabartma tozu
• 1 su bardağı yoğurt
• 2 adet yumurta
• 2 tatlı kaşığı sıvıyağı
• Ilık su
Yapılışı:
1. Derin bir kabın içine mısır unu, buğday unu, tuz, kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
2. Yumurtaları ayrı bir kaba kırın ve mutfak robotuyla çırparken sıvı yağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.
3. Çırptığınız karışımı unlu karışımın içine ilave edin ve birbiriyle özleşene kadar karıştırın.
4. Karıştırdığınız karışımı akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırmalısınız. Bu arada akıcı bir kıvam olması için ara ara ılık su ilave edin.(boza kıvamında olmalıdır.)
5. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız hamuru tepsinize ilave edin.
6. Önceden ısıtılmış 175 derecede fırında üstü altın sarısı rengini alana kadar pişirin.
7. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Not: Dilerseniz kekin içine dereotu veya ufalanmış beyaz peynirde ilave edip farklı tatlar yaratabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder