23 Ocak 2011 Pazar

Etli Pilav (Resimli)

Her yemeğe uyum sağlayan pilavlar farklı çeşitleriyle sofralarımın vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. İşte yine o lezzetlerden etlisi ve benim için en lezzetlisi…
Etli Pilav
Malzemeler
•    3 su bardağı su
•    2 su bardağı pirinç
•    2 yemek kaşığı sıvıyağ
•    400 gr kıyma
•    Kırmızı toz biber
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    Tuz
Yapılışı
1.   Pirinci yıkayın ve 30 dakika tuzlu suda bekletip süzün.
2.   Tencerede sıvıyağı ısıtın ve pirinçleri bu yağda kavurun.
3.   Üzerine su ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
4.   Tereyağını tavada eritin ve kıymayı bu yağda iyice kavurun.
5.   Üzerine kırmızı toz biber ve tuz ilave edip ocaktan alın.
6.   Pişen pilavı servis tabağına alın ve üzerine kıymalı karışımdan yayın.
7.   Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler