Bir kekte bana göre dikkat edilmesi gereken en önemli nokta pişirme süresi ve ölçülere birebir uyulmasıdır. Fakat keklerimizi ne kadar iyi yapsak da küçükken annemizin yapmış olduğu Çikolata Damlalı Kekin yerini asla tutmaz öyle değil mi? :)
Malzemeler
• 3 adet yumurta
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı süt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 11 çorba kaşığı un
• 3 çorba kaşığı damla çikolata
Üzeri İçin:
• 1 paket kakaolu krema
• 1 su bardağı süt
Yapılışı
1. Yumurtaları toz şeker ile çırpıp, içine sıvıyağı, sütü ekleyin.
2. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, damla çikolataları ekleyip çırpın. Kalıba yada tepsiye boşaltın.
3. 150 °C ısıtılmış fırına koyup dereceyi 200 °C çıkartın.
4. Üzeri kızarınca kapağını açmadan tekrara 150 °C düşürün.
5. Tamamen pişince fırından alıp 30 dk. soğumasını bekleyin.
6. Üzerine çikolatalı kremayı süt ile karıştırarak hazırlayıp sürün ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
7. Daha sonra dilimleyerek servis yapın. kekte püf noktası kıvamı ve pişirme derecesidir.
Afiyet olsun.
1 Yorum Ekle:
mrblar bende yaptım ama çikolata damlalar dibeçöküp tepsiye yapıştı neden? en son ççikolata damlayı ekleyip fırna verdim dibe tüm damla çikolatalarım dipe çöktü ve yandı.
Yorum Gönder