7 Ocak 2011 Cuma

Haşhaşlı Baton Kek

Kek yapmayı sevdiğim kadar yaptığım her keki farklı lezzetlerle bir araya getirip kusursuz ve iştah açıcı bir görüntüyle sunmayı da seviyorum. Bu benim kadar yiyenlerinde hoşuna gidiyor ve tabi bende bu durumdan büyük bir keyif alıyorum. Sıradaki tarifimde onlardan birisi haşhaşla hazırladığım kekimi krem şanti ve mis kokulu çileklerle süsleyerek lezzetli bir tad ve şık bir sunum yakaladım…
Haşhaşlı Baton Kek
Malzemeler
•    75 gr oda sıcaklığında tereyağı
•    1 paket vanilya
•    2 yemek kaşığı haşhaş
•    3 yemek kaşığı yoğurt
•    1 yemek kaşığı fındık tozu
•    1 çay kaşığı karbonat
•    3 adet oda sıcaklığında yumurta
•    1,5 su bardağı un
•    1 su bardağı toz şeker (125 gr)
•    ½ çay kaşığı tuz
Yapılışı
1.   Tereyağı, tuz, şekeri vanilya ve fındık tozunu bir kaba alıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.
2.   Üzerine yumurtaları teket teker ekleyerek çıprmaya devam edin.
3.   Yoğurt, haşhaşı da ekleyip çırptıktan sonra un ve karbonatı eleyerek ekleyip çırpın.
4.   Hazırladığınız bu karışımı baton kek kalıbına dökün.
5.   Önceden 175 C’ ye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
6.   Soğuduktan sonra dilimleyin, krem şanti ve sevdiğiniz meyveler eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: