1 Ocak 2011 Cumartesi

Cevizli Muzlu Tatlı Tarifi

Cevizli Muzlu Tatlısı - Malzemeler - İçindekiler

4 muz
1 çay kaşığı vanilya
15 gr tereyağı
12 kedidili bisküvi
3 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
1 çorba kaşığı iri çekilmiş yerfıstığı

Cevizli Muzlu Tatlısı - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ?

Bisküvleri bir kaba ufalayın.Muzları soyup uzunlamasına ikiye bölün. Fırın tepsisini tereyağıyla yağlayın. Muzları dizin. Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistancevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın. Kalan tereyağını eritip bisküvi ve cevizi kavurun. Sonra muzların üzerine serpiştirin. 180 derecelik fırında 5 dk kadar fırınlayın. Son olarak yerfıstığını üzerine serpip servis yapın..

0 Yorum Ekle:

haberler