11 Ocak 2011 Salı

Acıka

Kahvaltı sofralarınızda ve meze olarak tüketebileceğiniz, nefis kokusu ve tadıyla farklı bir seçenek olan Acıka damak tadınıza göre uyarlayabileceğiniz güzel bir lezzet...
Acıka

Malzemeler:

•    5 yemek kaşığı domates & biber salçası
•    3 diş sarımsak
•    1 su bardağı ceviz
•    Yarım su bardağı ufalanmış ekmek içi
•    ¼ su bardağı zeytinyağı ya da 2 yemek kaşığı margarin
•    Karabiber biber
•    Kimyon
•    Tuz

Yapılışı:

1.    Tavaya yağınızı ve salçayı ekleyerek salça ezilip kokusu gelene kadar kavurun.(5 dk yeterlidir)
2.    Kavrulan salçamızı içine karabiber, kimyon, tuz (isteğe bağlı damak zevkinize göre eklemek istediğiniz baharatı ) ekleyip kavurun.
3.    Dövülmüş olan sarımsaklarımızı da ekleyip 1dk kadar kavurun.
4.    Hazırlamış olduğumuz bu karışımın içine dövmüş ceviz ve ekmek içini ilave ederek harmanlayın.
5.    Hazırlamış olduğumuz bu karışımı dinlenmesi için buzdolabında koyun.
6.    Servise hazır hale gelen bu nefis karışım artık sofralarımıza girmeye hazır
Afiyet Olsun

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler