4 Aralık 2012 Salı

Ekşi, Tatlı Soslu Karides Tarifi




EKŞİ TATLI SOSLU KARİDES

soslu karides
MALZEMELER
75 gr ufak konserve misir
100 gr mantar
1 çorba kasigi siviyag
450 gr dondurulmus karides
175 gr labne peyniri
Sos:
45 ml sek seri
5 çorba kasigi elma suyu
2 çorba kasigi domates salçasi
2 çorba kasigi sirke
1 çorba kasigi seker
3 çorba kasigi soya sosu
4 çorba kasigi misir unu

YAPILIŞI
Önce sosumuzu hazirlayip, bir kenara koyalim. Bunun için tüm sos
malzemelerini bir kapta karstirin ve bir kenarda bekletin. Brokoliyi
ufak çiçekler halinde ayirin, soganlari ve kirmizi biberi kiyin.
Mantarlari küçük küçük dograyin. Misirlari yikayip hazirlayin.
Sivi yagi yapismaz bir tavada kizdirin, sebzeleri hepsini ekleyip, sote edin.
5 dakika kadar pisirin. Karidesleri ilave edip, üç dakika daha pisirin.
Daha sonra sosu ilave edip, karides ve sebzelerle beraber bir süre daha
kaynatin. Yemeginiz pisince ocaktan indirin.

0 Yorum Ekle: