5 Aralık 2012 Çarşamba

Enginarlı Deniz Ürünleri Tarifi






ENGİNARLI DENİZ MAHSULLERİ

enginarlı deniz mahsulleri
MALZEMELER
4 Iri Enginar
2 Limon
1 Sogan
1 Çay Kasigi Hardal
200 gr Krema
4 Lahana Yapragi
2 Defne Yapragi
150 gr Somon Baligi Filetosu
100 gr Dil Baligi Filetosu
100 gr Levrek Filetosu
100 gr Kabuksuz Midye
100 gr Kalamar
50 gr Siyah Havyar
4 Çorba Kasigi Tereyagi
1 Su Bardagi Kasar Rendesi
1 Tutam Maydanoz

YAPILIŞI
Temizlenmis ve kilçiklari alinmis dil ve levregi kusbasi dograyin. Kalamarlari
dilimleyin. Midyeleri yikayip temizleyerek, kalamar ile birlikte limonlu suda
haslayin. Haslanan baliklari iyice süzün. Sogani çok ince kiyarak tereyaginda
pembelestirin. Midye ve kalamari ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin.
Dogranmis olan dil ve levregi ekleyin ve parçalanmamalarina özen göstererek
5 dakika kadar karistirarak pisirin.Tuzunu ve karabiberini ekleyerek
tatlandirdiktan sonra ocaktan alin. Enginarlari limonlu suda haslayin. tepsiye
alin. Üzerine sotelenmis baliklari dagitin.haslanmis lahanalarla sarin. Üzerine
kasar peyniri serperek 200 derece firinda 8- 10 dakika pisirin. Somon
baliklarini kagit seklinde dilimlere bölüp servis tabaklarinin orta kisimlarina
dizin. Üzerine limon suyu, tereyagi ve baharat sürüp 200 derece firinda 4
dakika pisirin. Lahanaya sarili enginarlari tabaklara yerlestirin, üzerine
havyarli sosu dökün ve servis yapin.
 

0 Yorum Ekle:

haberler