25 Aralık 2012 Salı

Çiçek Ekmek Tarifi



Hafta sonu kahvaltıları genelde bütün aile bir arada olduğu için
daha özenle hazırlanır. Bende her hafta sonuna farklı tarifler,
değişik hamurişleri hazırlamaya özen gösteririm. Evde ekmek
yaptım ama çiçek ekmeği hiç denememiştim. Bence denemeye
değer farklı bir lezzet. Sizlerde hafta sonu için özel tarifler arıyorsanız
işte size çiçek ekmek tarifim......................


                                           ÇİÇEK EKMEK

çiçek ekmek
MALZEMELER
3,5-4 su bardağı un
½ paket yaşmaya veya 2 tatlı kaşığı toz kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvıyağ yada bir kaşık tereyağ
üzeri için yumurta sarısı, susam, haşhaş, çörekotu

YAPILIŞI
Bir kabın içerisine mayayı, tozşekeri ve ılık suyu koyup 10 dakika  mayalanmaya
bırakalım. Başka bir kabın içerisine unumuzu eleyelim. Unumuza tuz ekleyip şöyle
bir karışrıralım, daha sonra ortasını havuz şeklinde açıp mayamızı, sıvıyağı koyup
hamurumuzu yoğuralım. Kabımızın üzerini bir bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat
kadar mayalandıralım. Mayalanan hamurumuzdan elma büyüklüğünde bezeler
yapalım. Tepsimizi unlayıp bezelerden bir tanesini ortaya koyup diğer bezeleri de
etrafına çiçek şekli olacak şekilde yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı ve arzuya
göre susam, çörek otu gibi malzemeler serpelim. Tepside ekmeğimizi 20 dakika
kadar daha mayalandırıp önceden ısıttığımız 200 C fırınımızda üzeri kızarana
kadar pişirelim. Afiyet olsun..............

0 Yorum Ekle: