1 Kasım 2012 Perşembe

Şekerpare Tarifi







ŞEKERPARE
şekerpare tarifi
MALZEMELER
2,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
125 gr  tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı Antep fıstığı veya badem
Şerbeti için
2,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti için, suyla şekeri ateşe koyun, bir taşım kaynatın. Şerbet hafifçe koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerine limon suyunu sıkıp 1-2 dakika sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Üstüne pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı ve irmik ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Gerekirse azar azar un katabilirsiniz. Fırını 170  derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ortasına birer tane Antep fıstığı veya badem batırın. Sıcak fırında üstü pembeleşene kadar, 35-40 dakika pişirin. Şekerpare fırından çıkınca, sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökerek servis yapın.

0 Yorum Ekle:

haberler