1 Kasım 2012 Perşembe

Gül Kadayıf Tarifi







YUFKALI GÜL KADAYIF
gül kadayıf
MALZEMELER
200 gr Margarin
2 Adet Yufka
250 gr Tel Kadayif
150 gr Iri Dövülmüs Ceviz
Tarçin
Serbeti için:
4 su bardagi seker
3 su bardagi su
1/4 limon
Süslemek Için:
Antep Fistigi

YAPILIŞI  
Ilk yufkayi düz ve sert bir zemine serelim. Eritilmis margarinin yarisini
kasik ucu ile yufkaya sürelim.Firça yardimiyla yagi yufkanin her tarafina
dagitalim. Tel kadayifin yarisini yufkanin üzerine esit miktarda yayalim.
Üzerine tarçin serpelim. Iri dövülmüs cevizin yarisini kadayifin üzerine
yayalim.
Yufkayi sikica rulo haline getirelim. Ruloyu keskin bir biçak yardimiyla 2
parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edelim.
Yuvarlak parçalari hafifçe yaglanmis firin tepsisine yatik olarak dizelim.
Orta isili firinda kadayif sarmalarini alti üstü hafifçe kitirlasip, kizarana dek
pisirelim.
Kadayif sarmalarinin kizarmasini beklerken bu arada bir tencereye sekeri,
suyu ve limonu ilave ederek, kaynatalim. Kaynadiktan sonra serbeti
atesten alarak sogutalim. Kadayif sarmalar kizardiginda firindan çikarip
ilitalim. Ilik serbeti sarmalarin üzerine dökelim. Serbeti emen tatlilari
servis tabagina alip, dövülmüs Antep fistiklari serpistirerek servis yapalim.

0 Yorum Ekle:

haberler