2 Kasım 2012 Cuma

Kalbura Bastı Tarifi







KALBURA BASTI

kalbura bastı tarifi
MALZEMELER
1/2 Su Bardagi Süt
200 gr Margarin
4 Su Bardagi Un
1 Paket Kabartma Tozu
3 Su Bardagi Dövülmüs Ceviz Içi
Surup Için:
4 Su Bardagi Su
1 Kg Toz Seker
1/2 Limon Suyu

YAPILIŞI
Sekeri su ile kaynatin.Tencereyi ocaktan alip,limon suyunu
sikin.Sogumaya birakin.Bir kapta süt ve sekeri çirpin.Un ve kabartma tozu
da ekleyip,yogurun.Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde
edin.Üzerine nemli bir bez örtüp,15-20 dk dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin.Elinizle hafifçe açin.Tel
süzgeç veya madeni rendenin yüzeyine hamuru hafifçe bastirarak
yerlestirin.Ortasina dövülmüs ceviz koyun.Hamurun kenarlarini bir
digerinin üzerine dikkatlice kapayin.Böylece dis yüzeyde desen olusacaktir.
Yaglanmis firin tepsisine dizin.Önceden isitilmis 180 dereceli firinda
kizarana dek pisirin.Firindan aldiginiz kurabiyelerin üzerine soguk serbeti
gezdirin.Bikaç dk daha firinda tutun.

0 Yorum Ekle:

haberler