2 Kasım 2012 Cuma

Şambaba Tarifi







ŞAMBABA
şambaba tarifi
MALZEMELER
1 Su Bardagi Sivi Yag
2 Çay Bardagi Su
1 Çorba Kasigi Sirke
Alabildigince Un
1 Çorba Kasigi Tereyagi
2 Çorba Kasigi Yogurt
Kavurmak Için:
3 Çorba Kasigi Un
Üzerine :
1 Adet Yumurtanin Sarisi
2 Çorba Kasigi tereyagi

YAPILIŞI
Unun ortasini havuz gibi açalim. Yumurtalari, ilik sekerli su ile eritip,
kabartilan mayayi, bir tutam tuzu ve yagi ilave ederek yoguralim. Tek
kisilik kagit ya da alüminyum kek kaliplarini yaglayip seker serpistirelim.
Hamuru küçük kaliplara esit miktarda paylastiralim. Tepsiye dizerek oda
sicakliginda yarim saat bekletelim.
110 dereceli firinda 15-20 dakika pisirip, firindan çikaralim. Sekeri suyu ve
limon suyunu kaynatarak, surubu hazirlayalim. Sambabalari kaynayan
serbete ekleyip ters yüz ederek birkaç dakika serbetin içinde kaynatalim.
Üzeri için, yarim paket kakaolu pudingi üzerinde yazilan tarifte oldugu gibi
hazirlayalim. Basit sambabalarin üzerine dökerek servis yapalim.

0 Yorum Ekle:

haberler