1 Kasım 2012 Perşembe

Gazoz Kapağı Tatlısı Tarifi






GAZOZ KAPAĞI TATLISI
gazoz kapağı tatlısı tarifi
MALZEMELER
1 Paket Margarin
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardagi Yogurt
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Alabildigi Kadar Un
Findik
Serbeti Için:
4 Su Bardagi Seker

YAPILIŞI
Hamur malzemelerini bir kaba alin.Börek hamuru yogurur gibi yogurun ve
incecik açin.Su bardaginin agzi ile keserek yuvarlak hamurlar elde
edin.Sonra hamurlari birbirlerinin üzerine koyarak ikiserli hamurlar yapin.
Bir gazoz kapagi ile üstteki hamurun ortasini çikarin ve o bosluga findiklari
doldurun.Bütün tatlilari bu sekilde hazirlayin.Firinda orta isida
pembelesinceye kadar pisirin.
Diger tarafta serbeti için su ve sekeri ocakta kaynatin.Firindan çikardiginiz
tatli ilinmaya baslayinca sicak olarak serbeti üzerine dökün.Serbetini emen
tatlilari servis yapin.

0 Yorum Ekle:

haberler