6 Ekim 2012 Cumartesi

Osmanlı Salatası Tarifi

osmanlı salatası tarifi , osmanlı salatası tarifleri , osmanlı salatası tarif
Osmanlı Salatası


MALZEMELER
400 gr ince, kibrit kesimi beyaz lahana
Yarim bag ince dogranmis taze nane (kuru nane de kullanilabilir)
10 adet ince kibrit biçimi dogranmis kuru kayisi
1 adet ince dogranmis orta boy domates
100 gr cekilmis ceviz ici
1 adet ince, dogranmis cuska biber
1 çorba kasigi tuz
Sosu İçin:
1 adet haslanmis ve 6 esit parçaya bölünmüs yumurta
2 adet limon

YAPILIŞI
Beyaz lahanayi bir kabin içine yerlestirin. Tuzu ilave edip elinizle iyice
hamur yogurur gibi yogurun. Suyu çikinca bes dakika bekleyin. Daha
sonra soguk suyla yikayip suyunu sikin. Bir baska salata kasesine koyun.
Ve sirasi ile üzerine geriye kalan malzemeleri ilave edin. Domates, taze
nane (yoksa kum nane) ve ceviz içini, kayisiyi, limon suyunu ve siviyagi
ilave ederek karistirin. Bu islem bittikten sonra salatayi servis tabaklarina
alip yumurta ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

0 Yorum Ekle:

haberler