10 Eylül 2012 Pazartesi

Talaş Kebabı Tarifi

Talaş Kebabı


MALZEMELER
2 1/4 Su Bardagi Un
1 Yumurta
1 Tatli Kasigi Tuz
1 Tatli Kasigi Sirke
1 Tatli Kasigi Tereyag
1/2 Su Bardagina Yakin Su
9 Çorba Kasigi Margarin Ya da Tereyag
Hamuru Açarken Kullanmak Için:
1/4 Su Bardagi Su
Börek Harci Için:
1/2 Kg Kol Veya But Kismindan Kemiksiz Ve Yagsiz Koyun Eti
1 Orta Boy Sogan
1 Çorba Kasigina Yakin Tereyag Ya da Margarin
1 Çay Kasigi Tuz
1 Tatli Kasigi Domates Salçasi
1 Su Bardagi Su
1 Tatli Kasigi Toz Seker
1 Çay Kasigi Kuru Nane

YAPILIŞI
Etlerin sinirli kismini temizleyin, incecik seritler halinde kesin. Bu seritleri 4
cm boyunda dograyin. Tencerede tereyagini eritin. Dörde bölüp ince ince
dogradiginiz soganlar içinde hafif pembelestirin. Tuzunu ekleyin, soganlari
öldürün ve etleri koyun. Kapagini kapatip kisik ateste arasira karistirin. Et
suyunu verip çekinceye kadar pisirin. Salçayi ardindan da suyu ve toz
sekeri koyun. Altini kisip yaklasik 1-1,5 saat pisirin. Etler iyice pisince
suyunu süzün. Bu suyu bir kenarda saklayin. Eti genis bir kaba alin.
Üzerine nane serpin, soğumaya birakin.