10 Eylül 2012 Pazartesi

Simit Kebabı Tarifi

Simit Kebabı Tarifi

MALZEMELER
400 gr. Orta Yagli Kiyma
200 gr. Köftelik Bulgur
3 Dis Sarmisak
1/2 Çay Kasigi Pulbiber
1 Tatli Kasigi Nane
1 Bas Kuru Sogan
1/2 Çay Kasigi Karabiber
30 gr. Çam Fistigi
Tuz

YAPILIŞI
Bulguru ayiklayip, yikayin. Yumusayincaya kadar ilik suda bekletin.
Yumusayan bulgur soguduktan sonra kiymanin üzerine bosaltin.
Sarmisaklari iyice dövün. Soganlari rendeleyin, suyunu süzün. Diger
baharaflarla birlikte bütün bu malzemeleri kiyma ve bulgurla karistirin.
En son dolma fistigini ekleyerek karistirin. Ceviz büyüklügünde köfteler
kopararak sislere takin ve kömür atesinde pisirin.