10 Eylül 2012 Pazartesi

Piliçli, Patlıcan Saltanat Kebabı Tarifi

Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı

MALZEMELER
60 gr margarin
1 adet orta boy kuru sogan
2 parça piliç but veya gögüs (kemiksiz,deriiz, yassi kesim)
1 adet kabugu soyulmus domates (ince kiyilmis)
1 yemek kasigi un
1 bardak su
4 adet düz patlican (karniyarik patlicani gibi soyulmus ve tuzlanmis)
1 kahve fincani kiyilmis mantar (taze veya konserve)
2 su bardagi sivi yag (patlicanlari kizartmak için)
80 gr rendelenmis kasar peyniri
1 kahve kasigi salça
Yeterince tuz
 
YAPILIŞI
Dört adet patlicani karniyarik patlicani gibi soyarak tuzlayin. 15 dakika
kadar bekletip aci suyunu alin. Bol suda birkaç kez yikayip süzün.
Bir çukur kizartma kabina sivi yagi koyup kizdirin. Hiç suyu kalmamis
patlicanlari kizgin yagda her tarafini esit bir sekilde nar gibi kizartin ve bir
süzgece alarak kalan yaglarin süzülmesini saglayin. Patlicanlari
pisireceginiz tepsiye dizip ortasini açabildiginiz büyüklükte oval açip
bekletin.
Not: Patlicanlarin sudan tamamen arinmis olmasina ve kesinlikle ilik veya
soguk yaga atilmamasina dikkat edilmelidir. Aksi takdirde soguk yag
patlicanlarin içine süngere girer gibi girip çok agir bir yemek olmasina
sebep olur.
Bir tencereye margarini koyup kizdirin. Kiyilmis sogani ilave edip pembe
bir renk alasiya dek kavurup kiyilmis mantari ilave edin. 2 dakika mantarla
birlikte kavurup sotelik piliçleri ekleyin.
3 dakika kadar daha kavurduktan sonra unu ilave edin. 1 dakika karistirip
kiyilmis domatesi ve salçayi ilave ederek 1 dakika da domates ve salçayla
birlikte kavurup suyu ilave edin ve tuzu ekerek 5 dakika sonra ocaktan
alip daha evvel kizarttiginiz patlicanlarin içine piliç etini müsavi bir sekilde
doldurun.
Kalan suyunu tepsinin içine koyup patlicanlarin içine konan piliçleri
kapatacak bir sekilde rende kasari serpip 10 dakika kadar kasarin nar gibi
kizarmasini bekledikten sonra firindan çikarin ve hemen servise sunun.