10 Eylül 2012 Pazartesi

Nohutlu Püre Kebabı Tarifi

Nohutlu Püre Kebabı

MALZEMELER
400 gr kusbasi et
125 gr margarin
1 sogan
1 çorba kasigi salça
1/2 su bardagi su
1 domates
3 sivribiber
tuz
püre malzemesi:
2 su bardagi nohut
2 kahve fincani margarin
1 çorba kasigi un
4 su bardagi süt
1 et suyu tableti
tuz, karabiber

YAPILIŞI
Nohutlari tencereye alip üzerini örtecek kadar su ilave edin ve
haslayin. Suyunu süzüp iyice ezin. Tencerede margarini eritip unu ilave
edin. Pembelesinceye kadar kavurup süt,ezilmis nohut,tuz ve karabiberi
ekleyin. Katilasmaya baslayinca et suyu tabletini ekleyin. Karistirarak püre
haline getirin.
Baska bir tencerede margarini eritip ince kiyilmis sogani kavurun ve eti
ilave edin. Etler kavrulunca,salça ve yarim su bardagi su ilave edip 3 dk
kadar daha pisirin. Su azaldiginda tuz ekiip atesten alin.
Hazirladiginiz nohutlu püreyi servis tabagina yayin ve üzerine eti
yerlestirin. Hafif kizartilmis domates ve biberle süsleyip servis yapin.
haberler