20 Eylül 2012 Perşembe

Rumeli Paçası Tarifi

Rumeli Paçası

MALZEMELER
1 kibrit kutusu kadar margarin
3 yemek kasigi un
1 yumurta
1 çay kasigi tuz
4 su bardagi et suyu
1 tatli kasigi sirke
2 dis sarimsak
Sosu için
100 gr kiyma
Çeyrek paket margarin

YAPILIŞI
Sarimsaklari iyice dövün ve yumurtayi, unu, tuzu et suyuyla harmanlayip
orta dereceli bir ateste muhallebi kivamina gelene kadar pisirin.
Bir taraftan da sosu için kiymayi yagda salçayla birlikte kavurun.
Pisen paçayi tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapin.
Özellikle ramazanda iftariyelik olarak sunulan paça mutlaka sicakken
yenmelidir, istege göre sosu, kiyma yerine sucukla da yapilabilir.
haberler