20 Eylül 2012 Perşembe

Nuraniye Tarifi

Nuraniye

MALZEMELER
4 Orta Boy Kabak
1 Su Bardagi Amerikan Pirinci
1 Çay Bardagi Siviyag
1 Demet Taze Sogan
1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz
Tuz ve Su
Yogurt (süzme tercih edilir)
4-5 Dis Sarmisak
1/2 Çay Bardagi Yag

YAPILIŞI
Kabaklari temizleyip, rendeleyin, Taze soganlari küçük küçük dograyin.
Maydanozlari ve dereotlarini ince ince kiyin.
Taze soganlari siviyag ile kavurun. Üzerine rendelenmis kabaklari ilave
edin ve biraz daha kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu
tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu
çekinceye kadar pisirin. Sogumaya birakin.
Sarmisakli yogurt hazirlayip, soguyan karisimi bu yogurtlu sosa bosaltin.
Tuz ilave edip hazirladiginiz yagli sosu da servisten önce gezdirerek
üzerine dökün.