18 Temmuz 2012 Çarşamba

Pirinçli, Bulgurlu Kabak Yemeği Tarifi


bulgurlu pirinçli kabak yemeği tarifi
Bulgurlu, Pirinçli Kabak Yemeği

MALZEMELER
4 -5 adet kabak
1 orta boy soğan
2  domates
Yarım su bardağı bulgur yada pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için taze / kuru nane veya dereotu

YAPILIŞI
Kabakların kabuklarını iyice kazıyalım. İrice küpler halinde doğrayalım. Soğanları yemeklik doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayalım. Tencere yağı koyup, üzerine sırasıyla soğan, kabak ve domatesleri ilave edelim. Tuzu ekleyelim. Orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim. Yemek kaynamaya başlayınca altını kısalım. Hafifçe karıştıralım ve bulguru ilave edelim. Kabaklar pişinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim. Tencerenin altını kapatalım ve yemeğe taze nane, dereotu ekleyelim. Afiyet olsun.

0 Yorum Ekle:

haberler