16 Temmuz 2012 Pazartesi

Düğün Çorbası

Düğün Çorbası
MALZEMELER
  • 8-10 su bardağı soğuk su
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 2 limon
  • 250 gr kuzu gerdanı parçalanmış (kemikli et)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • kırmızı biber
  • tuz
YAPILIŞI  
Tencereye soğuk su ve yıkanmış et konur. Etler yumuşayana kadar (yaklaşık 45-50 dak) kaynatılır. Yumuşayan etler tencereden alınır. Kemik parçaları varsa diye sıcak et suyu süzgeçten geçirilir. Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak ezilir. Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırılarak pişirilir. Bir yandan etler kemiklerinden ayıklanır. Tencereye ilave edilir. 5-10 dakika daha kaynatılır. Tuz ilave edilir. Yağda kırmızı biber kızdırılıp çorbaya dökülür.
Afiyet olsun.
haberler