27 Haziran 2012 Çarşamba

Deniz Börülcesi Salatası Tarifi

      MALZEMELER
  • 7 demet deniz börülcesi
  • 5-6 adet brüksel lahanası
  • 5-6 adet kiraz domatesi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 kaşık sıvıyağ
  • 1 kaşık üzüm sirkesi


  YAPILIŞI
Deniz börülcelerini iyice yıkayıp süzün sonra, düdüklü tencerede 5 dakika haşlayın. Musluğun altında 2 dakika yıkayın ve iyice süzdürün. Saplarından tutup kendinize doğru çekerek etli yaprak şeklindeki yenen  kısımlarını ayırın ve tabağa alın 10 dakika dinlendirin.

sosun yapılışı:
  • sarımsakları kaseye alıp tuzla ovun.
  • içine sıvıyağ ve üzüm sirkesini ekleyip  karıştırın
  • deniz börülcelerinin üstüne alın ve harmanlayın
  • son olarak brüksel lahanası ve domatesleri dilimleyerek salatanızı süsleyin ve servis yapın. ( arzu edenler üzerine yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızı pul biberle servis yapabilir )
haberler