14 Şubat 2012 Salı

Kazandibi Yapılışı

Sütlü tatlılarımızın başında gelen Kazandibi Türk kültürünün belkide en önemli tatlılarından birisidir.Bu tatlı hafif olmasının yanında çokta sağlıklı olmasıyla yemeklerin vazgeçilmezidir.Sizde çocuklarınıza veya yakınlarınıza bu güzel tatlıyı yapabilirsiniz.

Malzemeler:
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı pirinç un
1 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
Un, nişasta ve pirinç ununu derin bir kâse karıştırın.
İçine 1 su bardağı süt ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırın.
Tencereye kalan sütü, toz şeker ve tuzu alıp karıştırın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kaynatın.
Kaynamış sütten 1 kepçe alıp nişastalı karışıma ekleyip karıştırın.
Nişastalı karışımı kaynayan tencereye ekleyip iyice karıştırın.
Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Orta derinlikte bir tepsinin tabanına pudra şekerini serpin.
Üzerine muhallebiyi döküp, yayın.
Tepsiyi ocağın üzerine alıp her iki tarafını çevirerek pişirin.
Şeker eriyecek ve muhallebinin pişen tarafları karamelleşecektir.
Pişen tatlı tepsisini içi su dolu bir tepsinin içine yerleştirin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp 3 saat bekletin.
Servis yapacağınız zaman karelere bölün.




Afiyet Olsun

İlgili Aramalar: kazandibi nasıl yapılır , kazandibi kalori , kazandibi tarifi resimli , kazandıbı tarıfı , kazandibi yapılışı , kazandibi tatlısı , yalancı kazandibi , kazandibi tatlısı tarifi , kazandibi tarifleri , kazandibi yapımı , kolay kazandibi tarifi , oktay usta kazandibi , kazandibi tarif , kazandibi tatlı tarifi , kazandibi tatlı tarifi , kazandibi oktay usta , kazandibi tatlı , oktay usta kazandibi tarifi , kazandibi tarifi video

0 Yorum Ekle: