7 Şubat 2011 Pazartesi

Parmesan Peynirli Çubuklar

Abur cubur diye tabir ettiğimiz ufak tefek atıştırmalıkları yemekten çoğumuz keyif alıyoruz sanırım. Tabi buna en çok çocuklar dahil… Sıradaki tarifimde atıştırmalık tariflerinize ekleyeceğiniz çıtır çıtır bu Parmesan Peynirli Çubuklar… Hazırlarken ve yerken keyif alacağınız ayrıca çocuklarınızı da mutlu edeceğiniz bu nefis çubukların işte size tarifi…
Parmesan Peynirli Çubuklar
Malzemeler
•    150 gr parmesan peyniri
•    2 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 yumurta
•    3 adet yufka
•    1 çay bardağı yoğurt
Üzeri İçin
•    Susam
Yapılışı
1.   Yufkaları tezgahın üzerine açın 30 cm eninde ve 20 cm uzunluğunda kesin.
2.   Bir kasede yoğurt ve zeytinyağını karıştırıp yufkaların üzerine sürün.
3.   Yufkanın uzun tarafının uç kısmına bir miktar parmesan peyniri serpip rulo şeklinde sarın.
4.   Yumurtarı bir tabakta çırpın.
5.   Rulo şeklinde sardığınız yufkaları önce yumurtaya bulayın.
6.   Üzerlerine çok az susam serpin.
7.   Tepsiye yağlı kağıt serin ve yufkaları bükerek tepsiye dizin.
8.   200 C’ye ayarlı fırında pişirin.
9.   Sıcak yada soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun
Notlar:
•    Arzu ederseniz peynirli çubuklarn üzerine çörek otu serperekde hazırlayabilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler