8 Şubat 2011 Salı

Kuru Fasulye

Kuru Fasulye yemeğinin çok uzun bir geçmişi olmasına rağmen Türk mutfağının vazgeçilmez klasiklerinden biridir hala... Gönüllerdeki yerini koruyan bu yemek pilav ve soğan salatasıyla bir araya geldiğinde mükemmel bir menü oluşturuyor. Bende bu tarifimde bu meşhur yemeğin tarifini paylaşmak istedim sizlerle... Pilav ve soğan salatası yanında iftar sofralarınıza muhteşem bir menü hazırlayacağınız bu yemeğin işte size tarifi..
Kuru Fasulye
Malzemeler
•    2 su bardağı kuru fasulye
•    1 yemek kaşığı salça
•    1 büyük kuru soğan
•    1 adet domates
•    5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
•    1,5 litre sıcak su
•    1 adet yeşil biber
•    Kırmızı toz biber
•    Tuz
Yapılışı
1.   Bir gece önceden beklettiğiniz fasulyeleri süzün.
2.   Soğan ve biberleri doğrayın.
3.   Tencereye sıvıyağı koyup ısıtın, soğan ve biberleri bu yağda kavurun.
4.   Ayrı bir yerde 1,5 litre sıcak su hazırlayın.
5.   Domatesin kabuğunu soyup doğrayın ve salçayla birlikte tencereye ilave edip 2-3 dakika kavurun.
6.   Süzdüğünüz fasulyeleri, tuz, ve kırmızı toz biberi ilave edip 3-4 kez daha karıştırın.
7.   Sıcak suyuda ilave edip karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
8.   Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz damak zevkinize uygun baharatları ekleyerekte hazırlayabilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler