23 Şubat 2011 Çarşamba

Kayseri Mantisi


**KAYSERİ MANTISI**
MALZEME:

  •   1 yumurta
  •   Yarım su bardağı kadar su
  •   Tuz
  •   Aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:
  •  250-300 gram kadar kıyma
  •  1 adet kuru soğan
  •  Yarım demet kadar maydanoz
  •  Nane kuru veya taze
  •  Tuz,Karabiber,Pul biber
YOĞURTLU SOS İÇİN:
  •  Yoğurt
  •  Sarmısak
  •  2 yemek kaşığı sıvı yağ
  •  Pul yada toz biber
YAPILIŞI:Kıymamızı bir kaba alıp incecik kıydığımız soğanlarımızı ilave edelim..Çok ince kıyamıyorsanız rondodan geçirin.İnce kıydığımız maydanoz ve naneyle birllikte karıştıralım..baharatlarımızı ilave edip güzelce birbirine yedirelim..Yumurta su ve tuzumuzu yoğurma kabına alalım.Unumuzu yavaş yavaş ilave edip orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım..Çok sert olursa açamayız..Hamurumuzu açabileceğiniz büyüklükte bezelere ayırın. 2 veya 3 bezeye ayırın.Çok ince olmayacak şekilde açın.Çok ince açarsanız pişince erir mantılarınız..açtığınız hamuru minik kareler şeklinde kesin.ortalarına hazırladığınız kıymalı harçtan minik minik koyun..onları minik bohça şeklinde kapatın.. Derin bir tencereye makarna haşlayacak kadar su koyun..Bir tatlı kaşığı kadar tuz ekleyin..Bir yemek kaşığıda yağ eklerseniz mantılarınız       haşlanırken birbirine yapışmaz.Su kaynayınca mantıları içine atın bir kez karıştırın.mantılar suyun yüzeyine çıkmaya başlayınca pişmiş demektir.Pişen mantılarınızı süzün içinde biraz su kalabilir..sarmısaklarınızı ezip yoğurtala karıştırın.Tabağa aldığınız mantıların üzerine gezdirin..Bir tavada yağı ve biberi kızdırıp mantıların üzerine gezdirin..AFİYET OLSUN....

1 Yorum Ekle:

Adsız dedi ki...

işte bu benim yemeğim çokkk seviyommm <3

haberler