8 Şubat 2011 Salı

Hurma Tatlısı

Aslında bu tarife neden Hurma Tatlısı dendiğini bilmiyorum, sadece şekli yüzünden olduğunu tahmin ediyorum. Açıkçası yapılış, malzeme ve tat olarak, kalburabastıdan çok ta farklı olmayan bu tatlıyı değişik bir alternetif arıyorsanız deneyebilirsiniz.
Hurma Tatlısı
Malzemeler
•    5 su bardağı un
•    1 su bardağı zeytinyağı
•    2 su bardağı süt
•    1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin
•    2 su bardağı toz şeker
•    4 su bardağı su
•    1/2 limon suyu
Yapılışı
1.    Süt ile zeytinyağını çırpın.
2.    Un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
3.    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle şekil verin.
4.    Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip, 180 C’ye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
5.    Şerbeti için tüm malzemeyi kaynatıp ılınmaya bırakın.
6.    Fırından çıkardığınız tatlıları sıcakken ılık şerbetin içinde bekletin.
7.    Soğuyunca servis tabağına alıp üzerlerine file fındık serpin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Hurma tatlısını hazırlarken damak zevkinize göre hamurun içine file fındık yada file badem ilave edebilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: