15 Ocak 2011 Cumartesi

Yumurtalı Ve Haşhaşlı Ekmek Tarifi

Çayın yanında poğaça gibi de tüketebileceğiniz mis kokulu sıcacık bir ekmek tarifi olan Yumurtalı Ve Haşhaşlı Ekmek Tarifi, özellikle biraz zor geçen ramazan günlerinde midemize bayram ettirecek. Haşhaşlı ve yumurtalı nefis tadıyla, kolay tarifli bu ekmeği beğeneceğinizi umuyorum.
Yumurtalı Ve Haşhaşlı Ekmek Tarifi
Malzemeler
•    ½ su bardağı süt
•    1 tatlı kaşığı toz şeker
•    1 paket instant maya
•    3 adet yumurta
•    25 gr. tereyağı
•    2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
•    3 su bardağı ekmek unu
•    1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
1.    Ilık  süt, şeker, yumurta, tereyağı ve tuzu bir kâsede karıştırıp, un, maya ve haşhaş tohumunu ekleyerek karıştırın.
2.    Üzerini örtüp 35 dk. mayalanmaya bırakarak kare bir kalıbı yağlayın.
3.    Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve kalıbın içine dizin.
4.    30 dk. daha dinlendirin. Yumurta sarısı ve suyu karıştırıp fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün.
5.    200 °C ayarladığınız fırında 35 dk. pişirip servis yapın.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler