5 Ocak 2011 Çarşamba

Tavuklu Rüzgar Gülü (Börek)

Şekliyle yapılışıyla ilgi çeken Tavuklu Rüzgar Gülü böreğinin siz bir de tadına bakın! :) Milföy hamuru ile hazırlanan bu böreğin yapılışı aslında çok kolay nasıl mı? İşte Birsel Hanım’ın ellerinden Tavuklu Rüzgâr Gülü tarifi:
Tavuklu Rüzgar Gülü
Malzemeler
•    250 gr. minik doğranmış tavuk eti
•    1 paket milföy hamuru
•    1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
•    Yumurta sarısı
•    1 yemek kaşığı tereyağı
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
Milföy hamuru buzluktan çıkarılarak çözülmesi için oda sıcaklığında bekletilir. Tereyağı tencereye alınıp eritilir, tavuk etleri eklenip kavrulur, tuz ve karabiberle tatlandırılıp ocak kapatılır. Buzu çözülen milföy hamurları her bir köşesinden ortaya doğru, ortasını koparmadan kesilir. Tavuklu harçtan bir miktar yerleştirilir, kaşar rendesi serpilir. Kesilen köşenin bir ucundan tutulur ve ortaya doğru katlanır. Diğer köşelerde aynı şekilde hep aynı yönde olmasına dikkat edilerek ortaya katlanır ve hamurun yapışması sağlanır. Üzerine isteğe göre milföy hamurundan süslemeler yapılır. Son olarak yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 180 °C fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

0 Yorum Ekle:

haberler