Güzel bir akşam yemeği menünüzün çorbasını oluşturabilecek olan Tavuklu Çorbayı, aynı zamanda nezle ve grip önleyici olarak da içebiliriz. İsterseniz sebzelisini, terbiyelisini ya da şehriyelisini isterseniz de arifteki gibi yalnızca tavuklusunu yapabileceğiniz pratik, bir o kadar da esnek bir çorbadır.Yalnız hangi çeşidini yaparsanız yapın bu Tavuklu Çorba limonsuz olmaz :).

Malzemeler
• 1 adet tavuk göğüs etinin yarısı
• 1 kâse yoğurt
• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• ½ çay bardağı şehriye
Yapılışı
1. Tavukgöğsünü haşlayarak küçük parçalara ayırın.
2. Diğer taraftan yoğurt, un ve yumurtayı çırpıcınız ile çırparak tencereye alın.
3. Üzerine bir miktar su ilave ederek ocakta kaynayana kadar karıştırın.
4. Kaynamaya başlayınca tavukları ve şehriyeyi ilave edin.
5. Kısık ateşte şehriyeler pişinceye kadar pişirin fakat yoğurdun kesilmemesi için tuzu en son koyun.
6. Sos tavasında tereyağını ve pul biberi bir kapta kızartıp çorbaya ilave ederek servis yapın.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder