Yaz aylarının en sevilen meyvesi şeftali ile hazırladığım yumuşacık bu minik kekler son günlerde evin en sevilen lezzeti oldu ve kısa sürede tükendi. Çayın yanında kek, pasta, kurabiye olamdan yapamayanlardansanız, tam mevsiminde olduğumuz şeftali ile bu minik kekleri sizinde denemenizi öneririm. Kekin yumuşaklığı ve şeftalinin lezzeti sayesinde tadına bakan herkesin ikinciyi isteyeceğine mein olabilirsiniz.
Malzemeler
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 2,5 su bardağı un
• 1 su bardağı ayçiçek yağı
• 1 şeftali
• 1 su bardağı süt
• 3 yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 2 çay kaşığı tarçın
• ½ su bardağı toz badem
Üzeri İçin
• 1 adet şeftali
Yapılışı
1. Yumurta, şeker ve vanilyayı bir kasenin içine alın ve mikserle çırpın.
2. Süt, ayçiçeği yağı, toz badem, tarçın, kabartma tozu ve elenmiş unu ekleyip karıştırın.
3. Muffin kalıplarının içine yağlı kağıt yerleştirin ve hamurun yarısını, kalıpların yarısına kadar paylaştırın.
4. Küp doğranmış şeftaliyi üzerlerine serpiştirip kalan hamuru ilave edin.
5. Üzeri için şeftaliyi küp şeklinde dilimleyip hamurun üzerine yerleştirin.
6. 180 C’ye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin.
7. Ilınınca servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:• Arzu ederseniz üzerine pişirmeden önce file badem serperek servis edebilirsiniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder