Ispanaklı Pastayı ilk duyduğumda biraz tedirgin olmuştum açıkçası, kekin tadının ve kıvamının nasıl olacağını tam olarak kestirememiştim. İlk tadına baktığımda ise, Ispanak ve bol krema eşliğinde hazırlanan bu pastanın kekinin sünger gibi yumuşacık olduğunu ve aynı zamanda tadının ve kokusunun ağır olmadığını gördüm ve çok beğendim. Bu nefis keki her öğünde rahatlıkla yiyebiliyor ve gönül rahatlığıyla misafirlerime ikram edebiliyorum. Henüz denemediyseniz sizde önyargılı olmadan bu pastaya sofralarınızda bir şans vermelisiniz.
Ispanaklı Pasta |
Malzemeler
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı un
• 3 yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 bağ ıspanak
Kreması İçin
• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 3 su bardağı süt
• 1 paket krem şanti
Yapılışı
1. Ispanakları yıkayın ve 1.5 su bardağı olacak şekilde yapraklarını robottan geçirin.
2. Cam bir kasede yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
3. Üzerine sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek çırpmaya devam edin.
4. Kek hamuru kıvamına geldiğinde robottan geçirdiğiniz 1,5 su bardağı ıspanakları ekleyip iyice karıştırın.
5. Kek kalıbını yağlayın ve hamuru içine dökün.
6. 175 C’ye ayarladığınız fırında 30 dakika pişirin.
7. Kreması için,un,şeker ve 2 su bardağı sütü bir tencerenin içine alın.
8. Karıştırarak pişirin ve kıvam aldığında ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
9. Ayrı bir kapta 1 su bardağı sütle kremşantiyi çırpın.
10. Soğuyan kremanın üzerine krem şantiyi ekleyip karıştırın.
11. Pişen kekin kenar kısımlarından kesin ve rondodan geçirin.
12. Kekin üzerine hazırladığınız kremayı sürün.
13. Üzerine rondodan geçirdiğiniz kek kırıntılarını serperek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:• Dilerseniz ıspanaklı pastayı, kekini ikiye bölüp arasına krema sürerek hazırlayabilirsiniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder